Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe Europese privacy wetgeving van toepassing: de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Ook bekend onder zijn Engelse benaming: General Data Protection Regulation (GDPR). Het is belangrijk dat jouw organisatie hier goed op voorbereid is en de juiste technologische en organisatorische maatregelen heeft genomen.

Je hebt misschien al gehoord over deze nieuwe wetgeving, maar weet je nog niet wat het precies allemaal inhoudt. De AVG geldt voor álle organisaties die persoonsgegevens verwerken: van multinationals tot kleine bedrijven en van zorg- tot onderwijsinstellingen.

Het is ook belangrijk om te weten dat de boetes voor het niet naleven van de AVG kunnen oplopen tot 20 miljoen euro of 4% van de jaaromzet als dat bedrag hoger ligt.

Als u vragen heeft over de invoering van de AVG in relatie tot onze diensten neem dan contact met ons op. Wij bieden gratis een passende verwerkersovereenkomst aan die u kunt gebruiken met betrekking tot de diensten die u bij ons afneemt.

Top