Een storing op de internet- of telefonielijn kan een organisatie ernstig ontregelen. Onbereikbaar zijn voor klanten (en dus omzet mislopen!), medewerkers die hun werk niet meer uitvoeren; ook op financieel vlak heeft een storing de nodige consequenties. Met een backup-verbinding via BGP-routing blijft u ook in die omstandigheden up-and-running. Hier leest u hoe dat zit.

Wat is BGP-routing?

Het Border Gateway Protocol (BGP) geldt als het belangrijkste routeringsprotocol van het internet. Het regelt feitelijk de uitwisseling van verkeer tussen providers. Zonder dit protocol zou informatie-uitwisseling tussen verschillende providers niet mogelijk zijn.

Het BGP is vergelijkbaar met een navigatiesysteem. Het weet niet alleen de juiste route van A naar B, maar ook wanneer er ergens een verkeersopstopping is en welke omleiding u sneller naar uw bestemming brengt. Terug naar de IT-parallel: met de juiste BGP-configuratie wordt ervoor gezorgd dat een secundaire verbinding in werking treedt zodra de hoofdverbinding niet (goed) meer functioneert.

De voordelen van een backup-verbinding via het BGP

Een backup-verbinding via het BGP geeft de zekerheid dat uw onderneming ook bij een storing bereikbaar blijft voor de buitenwereld. Het schakelen naar de backup-verbinding gebeurt automatisch en is vaak binnen enkele seconden voltooid. U ondervindt er dus niet of nauwelijks hinder van. Andere voordelen:

  • Met onze verbindingen kan hetzelfde WAN-IP-adres worden blijven gebruikt. IP-geautoriseerde systemen blijven dus ook werken. (Zonder het BGP zou u een ander WAN-IP-adres op uw router krijgen, waardoor dergelijke systemen niet meer functioneren);
  • BGP biedt ook toepassingen voor bedrijven met meerdere vestigingen. Het wordt gebruikt voor het configureren van interne bedrijfsnetwerken bij geografisch gescheiden locaties.

 

Dit heeft u ervoor nodig

Om gebruik te maken van een backup-verbinding via het BGP zijn de volgende punten van belang:

  • De hoofd- en backup-verbinding dienen beiden over zakelijk glasvezel te lopen. Naast verbindingen van alle grote en bekende providers levert Eazit ook internetdiensten op lokale (glasvezel)netwerken;
  • De routers moeten BGP-ondersteuning bieden. FortiGate hardware kunnen we van harte aanbevelen vanwege de geïntegreerde Firewall-oplossing.

 

Altijd bereikbaar

BGP-routing zorgt voor optimale beschikbaarheid van uw bedrijfsapplicaties. Zo komen u en uw klanten niet voor verrassingen te staan. Weten hoe wij u hierbij kunnen ondersteunen? Neem contact op voor vrijblijvend advies op maat.

Top