“Ik waardeer Eazit vooral om hun advieskwaliteit.”

  • Actief bij Eazit sinds: 2012
  • Diensten: Managed Voice, Toegangscontrole, IP-camera’s, Internet
  • Totaal aantal medewerkers: 60 – 70
  • Standplaats: Vianen
  • Branche: Transport

Kool Transport BV is een (inter)nationaal opererend transportbedrijf en al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Sinds halverwege de jaren ’80 wordt het geleid door Marcel en Jos Kool. Eazit verzorgt voor Kool Transport de telefonie, toegangscontrole, camerabewaking en het alarmsysteem. Marcel Kool, verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding bij het transportbedrijf, vertelt over de samenwerking met Eazit.

“Toen we nog in Schalkwijk zaten, heeft Eazit onze telefonie geleverd en verder nog wat bijkomend advieswerk gedaan. Maar het eerste grotere project met Eazit dateert van de verhuizing een aantal jaren geleden en had vooral betrekking op elektronische beveiliging. Anders dan in Schalkwijk wilden we hier op ons nieuwe bedrijfsterrein namelijk een echt goed en betrouwbaar systeem. Op advies van Eazit hebben we uiteindelijk gekozen voor een combinatie van camerabeveiliging, toegangscontrole en alarm.”

“Voor de toegangscontrole heeft Eazit Salto geadviseerd en geïmplementeerd. Salto is een geavanceerd systeem waarmee de toegang tot zowel het bedrijfsterrein als het bedrijfspand elektronisch wordt geregeld en via speciale software beheerd. Dat werkt echt geweldig. Toegang krijg je met van die pasjes of “tags”, zoals dat zo mooi heet. Die zijn voorgeprogrammeerd, zodat alléén mensen toegang krijgen die daar ook voor geautoriseerd zijn. Voor het hek staat een zuil met twee wandlezers, een op normale hoogte en een op cabinehoogte. Die hoge wandlezer is specifiek bedoeld voor onze chauffeurs, zodat die ook na kantoortijd het terrein op kunnen. Ze kunnen dan hun truck stallen, eventueel iets drinken in de kantine en – dankzij een speciale koppeling met de dieselpomp – hun tank alvast bijvullen. Het systeem registreert wie er op welk moment binnen is of is geweest. Alles, ook de hele historie, wordt vastgelegd.”

 

Naast de implementatie van de elektrotechniek en telefonie is Marcel ook tevreden over de samenwerking met Eazit: “Behalve dat de mensen van Eazit hun werk prima doen en in geval van problemen altijd direct bereikbaar zijn, waardeer ik ze toch vooral om hun advieskwaliteit. Ze zijn in staat heel helder uit te leggen wat er – niet alleen technisch maar ook op het gebied van prijs en kwaliteit – speelt en waar je rekening mee moet houden. En als je toch eens een keer anders beslist, is dat geen probleem.”

Top