“Aandacht en betrokkenheid. Ze nemen je serieus.”

  • Actief bij Eazit sinds: november 2010
  • Diensten: Managed Voice
  • Standplaats: Utrecht
  • Totaal aantal medewerkers: 60 – 70
  • Branche: Onafhankelijk onderzoeksbureau

Het Verwey-Jonker Instituut doet in opdracht van overheden, maatschappelijke organisaties en burgerinitiatieven onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek naar actuele sociaal-maatschappelijke vraagstukken. Het Verwey-Jonker Instituut neemt van Eazit sinds november 2010 de dienst Managed Voice af met een 60-tal telefoonwerkplekken en bijbehorende licenties. Jaap Top is bij Het Verwey-Jonker Instituut verantwoordelijk voor ICT en telefonie. Hij kijkt terug op een vrijwel vlekkeloze implementatie. “In 2007 moesten we vanwege de verbouwing van ons pand tijdelijk verhuizen. We hadden op dat moment een oude telefooncentrale waarvan de nummers niet zomaar overgezet konden worden en we noodgewongen een tijdlang verder moesten met nieuwe telefoonnummers. Dat was voor ons het sein om op zoek te gaan naar een telefonieoplossing waarbij we altijd onder dezelfde nummers bereikbaar zijn, waar we ook zijn, dus een VoIP oplossing. Het gaat weliswaar “gewoon” om telefonie maar omdat alles extern draait op servers van de provider, heb je nauwelijks grip op het proces. Vertrouwen is dus echt essentieel.”

“We hebben gesproken met een de bekende providers, maar ook met een paar minder bekende. Dat we uiteindelijk bij Eazit zijn uitgekomen, was niet alleen vanwege de persoonlijke klik die er direct bleek te zijn maar ook omdat ze aanbevolen werden door onze IT-consultant. Eazit bleek trouwens met al onze ICT-leveranciers uitstekend door één deur te kunnen. Dat vind ik van wezenlijk belang want dat betekent dat ze er bij problemen snel samen uit kunnen komen en niet met het vingertje naar elkaar gaan wijzen. Bovendien sprak de aanbieding van Eazit ons bijzonder aan, de implementatie was binnen een paar maanden afgerond.”

Elk traject kent zo zijn aanloopproblemen. “Het gunstige effect daarvan was dat ik nu echt goed kennis kon nemen van hun helpdesk. En ik moet zeggen, die beviel me uitstekend. Je belt, je legt je probleem uit en ze gaan er direct en adequaat mee aan de slag. Ze nemen je serieus, ook als dat probleem meer tussen je eigen oren blijkt te zitten. En natuurlijk hebben we weleens last van internetstoringen maar dat is inherent aan VoIP. Het is vaak lastig om daarvan de precieze oorzaak te vinden omdat er nogal wat schakels bij betrokken zijn. Gelukkig zijn dat soort storingen meestal weer snel opgelost. Die aandacht en die betrokkenheid gaven me misschien nog wel het meest de bevestiging, dat onze keuze voor Eazit de juiste is geweest.”

Top