4 manieren waarop
uw eigen virtual agent zorgt voor een efficiëntere workflow

Chat is ook in het mbk een belangrijk voorkeurskanaal voor klanten. Met uw eigen virtual agent van Eazit speelt u handig in op de communicatiebehoeften anno nu en bespaart u bovendien veel tijd en kosten. Hier is waarom.

1. Kortere reactietijden

Zowel bedrijven als consumenten zijn vandaag de dag gewend aan steeds kortere reactietijden. Het bieden van snelle responstijden is alleen hierom al een geweldige manier om uw serviceniveau te verhogen. Via chatbots kunt u klanten op een zeer laagdrempelige en vlotte manier te woord staan en krijgen zij à la minute antwoord.

2. Gerichtere communicatie

Het gros van de klantvragen bestaat uit herhaalverkeer. Bij onze chatapplicaties beantwoordt de virtuele assistent de meestgestelde vragen van klanten al voor u via geautomatiseerde chatflows. Doordat uw eigen medewerkers de terugkerende vragen zelf niet meer hoeven te beantwoorden, kunnen zij in diezelfde tijd overige klanten met inhoudelijke vragen te woord staan en/of andere werkzaamheden verrichten. Per chatsessie bespaart u dat al gauw een minuut aan arbeid per medewerker!

Bij de specifiekere (veelal klantinhoudelijke) vragen zorgen onze chatapplicaties ervoor dat de vraag terechtkomt bij de juiste contactpersoon op de juiste afdeling. Bijvoorbeeld door een live chat op te starten met een medewerker die meer van het onderwerp afweet. Of door het bericht bij afwezigheid alvast aan te nemen en op deze manier vervolgcontact veilig te stellen.

3. Meer Business Intelligence

Onze chatapplicaties verschaffen daarnaast waardevolle informatie ten aanzien van uw Business Intelligence. U ziet bijvoorbeeld vanuit welke bedrijven en welke regio’s de vragen afkomstig zijn, waardoor u een gerichte inschatting kunt maken van de leadwaarde.

Ook handig: in de backend van de applicatie wordt nauwkeurig bijgehouden waarover geconverseerd wordt. Zo heeft u goed zicht op de vragen die spelen en kunt u de bestaande of overige klantcommunicatie hier perfect op afstemmen.

4. Inzetbaar voor telefonisch klantcontact

Voor het (nog altijd substantiële) deel dat liever telefonisch contact opneemt met uw klantenservice, bieden de virtual agents van Eazit eveneens uitkomst. Ze zijn namelijk ook inzetbaar voor het opzetten van een interactief voice response systeem. Hierbij worden veelgestelde vragen telefonisch beantwoord via vooraf ingestelde spraakberichten.

Is de klantvraag daarmee nog niet beantwoord? Dan kan de virtuele voice agent de klant in kwestie bij inhoudelijke en/of specifieke vragen doorschakelen naar de juiste afdeling, notities aannemen of terugbelverzoeken aanmaken. Deze toepassingen zijn zeer geschikt voor het verkorten van de wachttijd tijdens piekdrukte.

Uw eigen virtual agent via Eazit

Eazit staat voor gemak en soepele communicatie. Onze virtual agents zorgen voor efficiëntere werkprocessen en maken uw klantenservice voor een groot deel schaalbaar.

Wilt u nog meer voordelen ontdekken? Download de leaflet met aanvullende informatie via onderstaande button.

Hoeveel risico loopt mijn bedrijf op cybercrime?

Bij cybercrime denkt men vaak aan het hacken van websites of phishing mails voor het buitmaken van bankgegevens. Dit zijn inderdaad hardnekkige vor…

Wat voor internet gebruikt het mkb?

Bent u benieuwd hoe het is gesteld met het internetgebruik van het MKB in Nederland? En van welke internetsnelheden het MKB gebruikmaakt? Eazit doo…

Waarom kiezen voor zakelijk internet?

Waarom kiezen voor zakelijk internet terwijl veel internetaanbieders voor de particuliere markt vergelijkbare internetsnelheden bieden tegen vaak l…