Eazit bundelt krachten voor megatransformatie Delftse stadswijk
“Dé blauwdruk voor ondernemende steden met groeiambities”

Op de Delftse Schieoevers, waar de Nederlandse Kabelfabriek is gevestigd, verrijst de komende jaren het Kabeldistrict: een heuse Tech Startup Hub waar werken, wonen, leren en maken haarfijn samenkomen. Het belooft een bruisende stadswijk te worden met ruimte voor +/- 1.000 arbeidsplaatsen en 3.500 woningen. Roel van Venrooij van Eazit en René Bandsma van wauwau, beiden betrokken bij dit project, zijn te spreken over de onderlinge samenwerking en kijken hoopvol naar de toekomst.

Smeltkroes voor startups, scale-ups en alles daarboven

Op het huidige terrein van de Schiehallen bedient Eazit, onderdeel van Enreach, al enkele tientallen bedrijven met hoogwaardige glasvezelverbindingen. Dat worden er nog veel meer, verwacht Roel, senior accountmanager bij Eazit: “Het Kabeldistrict moet de ultieme smeltkroes worden van vooruitstrevende ideeën, young professionals en bedrijven.” Het is veelzeggend dat de locatie al vaak wordt aangeduid als de (toekomstige) Silicon Valley van de Lage Landen.

Flexibiliteit als sleutel voor groei

Een ambitie die alleen bewaarheid kan worden met een toekomstgerichte ICT-infrastructuur, aldus René. Hij is mede-eigenaar van wauwau, een bedrijf dat hoogwaardige verbindingen over glasvezel levert aan geselecteerde providers, waaronder Eazit. “Ons glasvezelnetwerk is zo opgebouwd dat elke klant een eigen hoofdverbinding krijgt. Vanuit het oogpunt van cybersecurity en juridische zekerheid is dit echt een topoplossing. Door de modulaire opbouw van het netwerk is bovendien eenvoudig op te schalen naar meerdere units zodra een startup een scale-up of zelfs groter wordt.”

Het getuigt van een mate van flexibiliteit die door klanten wordt gewaardeerd en waar de oplossingen van Eazit op aansluiten, valt Roel hem bij. “Als totaalleverancier van bedrijfsoplossingen voor digitale werkplekken, VoIP telefonie en meer, kunnen we onze klanten alleen goed bedienen wanneer de onderliggende infrastructuur – in veel gevallen de glasvezelaansluiting – stabiel is.”

Toegenomen vraag naar hoge kwaliteit internetverbindingen

Niet alleen de bedrijven met een achtergrond in kwantummechanica die intrek gaan nemen in het Kabeldistrict hebben behoefte aan hoge bandbreedtes. Ook in algemene zin is een hoge kwaliteit internetverbinding almaar belangrijker geworden. Het vele thuiswerken en werken in de cloud zijn hier verantwoordelijk voor, geeft Roel aan. “Klanten zoeken nu meer dan ooit naar hybride werkvormen. Het hebben van een hoge uploadsnelheid was niet eerder zo belangrijk en glasvezel is hierbij onmisbaar.”

Blauwdruk voor ondernemende steden

Met de gedegen kennis van de (ICT-)infrastructuur en het nauwe contact met zowel de projectontwikkelaar als de bedrijven die zich er (nog) gaan vestigen, heeft het duo Eazit-wauwau de perfecte balans gevonden. Roel en René noemen het project dan ook een goede voedingsbodem voor de toekomst. “Met onze multidisciplinaire aanpak hebben we een blauwdruk in handen voor ondernemende steden met dezelfde groeiambities”, reageren ze eensgezind.

Doorgroeien tegen lagere kosten

Stabiel zakelijk glasvezel is bereikbaarder dan ooit, en dan wordt er niet alleen gerefereerd aan de beschikbaarheid in Nederland. Ook op prijsniveau zijn grote stappen gemaakt, constateert René. “Via vraagbundeling kunnen we in één keer een grote groep bedrijvenunits aansluiten. Met deze aanpak beschikken onze klanten over hoogwaardige zakelijke glasvezelverbindingen tegen prijzen die vergelijkbaar zijn met consumententarieven. Met het huidige prijsniveau zijn dergelijke internetsnelheden nu voor 98% van de ondernemers binnen handbereik gekomen. Voor startups met bandbreedtehonger is dat ideaal, omdat zij zo hun kosten laag houden en kunnen doorgroeien. In wat vervolgens kan uitgroeien tot de multinational van morgen.”

Dankzij de huisvestingsmogelijkheden en de vele vrijetijdsvoorzieningen wordt het Kabeldistrict van alle gemakken voorzien, naar voorbeeld van Brainport Eindhoven. “Het wordt het ultieme vestigingsklimaat voor gecombineerde woon-werkdoeleinden. Voor bedrijven die er groot worden, feeling hebben met de startupcultuur en zich er graag mee blijven omringen. Mooi dat we samen met onze partners een bijdrage mogen leveren aan deze transformatie van formaat”, besluit Roel.

Bent u op zoek naar zakelijke communicatieoplossingen die vragen om flexibiliteit en/of een maatwerkinvulling? Eazit ondersteunt en adviseert u graag bij deze missie. Benieuwd wat wij kunnen betekenen voor uw groeiambitie? Neem contact op met onze verkoop- en adviesafdeling via advies@eazit.nl of 088-3550060 voor meer informatie.

Succesvolle cyberaanval Nederlandse leger door nalatigheid

Gisteren kwam naar buiten dat Chinese hackers toegang hebben gekregen tot computersystemen van het Nederlandse leger. Ondanks dat er geen belangrij…

(Microsoft)Teams Versterken: Cloud Telefonie Integratie voor Maximale Efficiëntie

In de steeds veranderende wereld van informatietechnologie is het voor IT-besluitvormers en ondernemers van cruciaal belang om tools te selecteren …

Eerlijk over Bellen met Microsoft Team: Een Overzicht voor Ondernemers

De revolutie in zakelijke communicatie is niet te missen, vooral met de opkomst van Microsoft Teams Telefonie. Wij krijgen steeds meer vragen over …