Eazit fietst de Tour for Life – Dag 1 en 2

Zondag 29 augustus is de Tour for Life gestart voor Team Eazit: Edwin van BurenStephan van SchagenPatrick Kranendonk, fietsvrienden Henk van Gestel en Pim Tamis en camper driver Ton Vernooij. Tijdens deze tour fietst het team in acht dagen, over een spectaculaire route van 1.300 km en 19.000 hoogtemeters, van Italië terug naar Nederland. Naast dat het uiteraard een geweldige sportieve uitdaging is, wordt met deelname aan deze tour geld opgehaald voor het Daniel den Hoed Fonds. Dit fonds gaat de strijd aan tegen kanker door de financiering van succesvol kankeronderzoek.

Inmiddels zitten de eerste twee dagen er alweer op. In dit blog neemt het team je mee in hun ervaring van de eerste twee dagen.

Dag 1: Bardonecchia > Saint Remy de Maurienne

Tour for Life begint met een van de pittigste beklimmingen van de hele route. Vanaf Bardonecchia na een aanloop van 30 km was daar de eerste col van de Tour for Life: De Mt. Cenis. Een col van 25 km lang met een stijgingspercentage van 7% gemiddeld. Onderweg kregen we veel aanmoediging en goede begeleiding van de organisatie. Patrick kreeg helaas een lekke band, maar kon daarna prima verder. Henk en Edwin kwamen als eerste op het eerste checkpoint aan, gevolgd door Pim, Patrick en Stephan. Na een lange afdaling volgde de Cote d ‘Assois, een col van 7,5 km met een maximaal stijgingspercentage van 11% en een gemiddelde van 3,5%. Al met al was dit prima te doen. Bovenop de col stond weer een checkpoint op ons te wachten met lekkere pannenkoeken, bananen, repen én uiteraard water!

Over de gehele dag hebben we veel (tegen)wind gehad. Zeker op weg naar de derde col van de dag, de Cote Montvernier. Dit was een prachtige col, met heel veel haardspeldbochten en een pittige helling. Daarna op weg naar de camping, de GPS haperde wat, maar na 160 km en 2800 HM was het een mooie en goede eerste dag. Iedereen is weer heel aangekomen en na een échte wielrennersmaaltijd gingen we om 21:15 uur al slapen om weer fit te worden voor de koninginnenrit van maandag!

Dag 2: Saint Remy de Maurienne > Passy

Dag 2 was de koninginnenrit van de Tour for Life. Meteen vanuit de start begon de beklimming van de col de la Madeleine, een col van de buitencategorie die ook regelmatig in de Tour de France wordt bedwongen. Ruim 19 km met een gemiddeld stijgingspercentage van 8% koud vanuit de start was vrij pittig. Eenmaal bovenaan was het uitzicht op de Mont Blanc schitterend. Bovendien kwam het eerste checkpoint van deze rit, voor de nodige repen en pannenkoeken, ook als geroepen. Edwin heeft het gepresteerd om hier als 20e boven te komen (qua tijd) wat toch wel een prestatie is, wetende dat er in totaal 350 deelnemers meefietsen.

Na een lange afdaling en een tussenstuk wat op en af ging, volgde de volgende col van de dag: Col des Saissies. Een col van 15 km en een stijgingspercentage van 6% gemiddeld – vrij pittig als je er al ruim 80 km en een col van de buitencategorie op hebt zitten. Bovenop deze col wachtte het tweede checkpoint van deze rit. Hierna was het vooral afdalen richting de camping met hier en daar nog kleine stukjes omhoog. Al met al een dag van 135 km met 3.400 hoogtemeters. Iedereen heeft het weer volbracht, de buikjes zijn weer gevuld, vroeg naar bed en op naar dag 3.

Succesvolle cyberaanval Nederlandse leger door nalatigheid

Gisteren kwam naar buiten dat Chinese hackers toegang hebben gekregen tot computersystemen van het Nederlandse leger. Ondanks dat er geen belangrij…

(Microsoft)Teams Versterken: Cloud Telefonie Integratie voor Maximale Efficiëntie

In de steeds veranderende wereld van informatietechnologie is het voor IT-besluitvormers en ondernemers van cruciaal belang om tools te selecteren …

Eerlijk over Bellen met Microsoft Team: Een Overzicht voor Ondernemers

De revolutie in zakelijke communicatie is niet te missen, vooral met de opkomst van Microsoft Teams Telefonie. Wij krijgen steeds meer vragen over …