Eazit fietst de Tour for Life – Dag 6, 7 en 8

Tour for Life zit erop. Wat een onvergetelijke week was dit! Een week met top weer, lekker afzien, heel veel mooie plaatjes en fotomomenten, veel gelachen en heerlijk gefietst. Terwijl het team inmiddels weer een weekje heeft kunnen bijkomen, blikken we terug op de laatste drie dagen van de tour.

Dag 6: Xonrupt-Longemer > Lac de Madine

Op dag 6 stond de langste etappe op het programma: 185 km met ruim 1.600 hoogtemeters. Na het verrijden van 5 pittige etappes, was dit een gevreesde etappe voor veel deelnemers. Het begin was relaxed en ging glooiend naar beneden. Hier konden we met het hele team bij elkaar blijven. Na 30 km was dit feest over en begonnen de hoogtemeters. Tot de eerste checkpoint ging het wat meer op en neer en viel de groep uit elkaar. Het tempo ging nog wat omhoog en tot de checkpoint zat het tempo er goed in. Het werd steeds warmer en de laatste 60 km waren pittig voor velen. We belandden op de minste camping van de hele week. Er waren geen voorzieningen aanwezig en geen stroom. Het eten smaakte echter heel goed en om 21.00 uur ging het licht uit bij de meeste deelnemers. Deze langste dag hebben we weer overleefd. Op naar de Ardennen / België!

Dag 7: Lac de Madine > Grupont

Waar we dachten dat dag 6 de langste etappe was, bleek etappe 7 nog iets langer met ook wat meer hoogtemeters (ruim 2.100…). Patrick kreeg gelukkig wat minder last van zijn knie, maar Pim en Stephan hadden het zwaar. Henk en Edwin konden aansluiten bij een snelle groep en kwamen als een van de eersten binnen op een hele mooie camping. Het was schitterend weer en met als beloning een lekker witbiertje.

In deze etappe zaten enkele pittige (20%) korte en ook langere beklimmingen van 5% en veel vals plat. Het was duidelijk te merken dat we in België aanbeland waren: slechte wegen! Het was erg goed opletten tijdens de snelle afdalingen (snelheden tot 70 km/u) met de vele gaten en kuilen in de weg. De onderlinge samenwerking tussen de deelnemers is overigens super. Iedereen waarschuwt en helpt elkaar en op lastige of gevaarlijke punten staan er veelal motards van de organisatie om ons verder te helpen. Dus als je lek rijdt of er is iets met je fiets is, is er altijd wel iemand die je wilt helpen. Echte saamhorigheid dus en dat is heel fijn.

De mooie camping waar we verbleven stond enkele weken ervoor nog volledig onder water door alle overstromingen. Er is daar keihard gewerkt om alles tijdig weer netjes en schoon te krijgen. In de avond tijdens de avondetappe vertelde de campingeigenaar hier uitgebreid over. Ook aanwezig was de directeur van de Daniel den Hoed Foundation die uitgebreid inging op het werk van Daniel den Hoed en waar het verzamelde geld aan besteed ging worden. Dat was heel leerzaam en informatief. Ook de oudste deelnemers van Tour for Life kwamen aan bod. Met als oudste deelnemer een man van 73 en een vrouw van 71. Echt knap dat zij zo’n tour nog kunnen fietsen. Als wij dat op die leeftijd ook nog kunnen dan tekenen we ervoor! En dan weer op tijd de camper en tent in om te gaan dromen over een mooie aankomst op de Cauberg!

Dag 8: Grupont > Valkenburg

De laatste etappe! Een wat later vertrek (8.30 uur), 135 km en 1.700 hoogtemeters. Het belooft een mooie afsluiter te worden van een fantastische week. Het was wederom goed weer en iedereen stond weer gemotiveerd aan de start. Vandaag weer twee checkpoints met de laatste checkpoint op km 115. Toch nog een redelijk pittige etappe vandaag, maar echt een mooie afsluiter. Daarnaast was het heerlijk om vanuit België weer de overgang te maken naar de mooie rode fietspaden en heerlijke wegen in Nederland. Wat een verademing! Henk en Edwin konden weer aansluiten bij een snelle groep en arriveerden als eersten in Valkenburg. Onderaan de Cauberg hadden we een mooi terras gevonden met lekkere koffie, bier en ….. Formule 1! Patrick volgde als eerste en aansluitend finishte ook Pim en Stephan samen. Nadat iedereen een beetje bijgekomen was begonnen we gezamenlijk aan de laatste 800 meter tot de huldiging op de Cauberg. Onder luid gejuich en applaus reden we samen over de finish.

We kunnen echt trots zijn op ons team en begeleiding! Wat een week was het met top weer, lekker afzien, heel veel mooie plaatjes en fotomomenten, veel gelachen en heerlijk gefietst. Grote dank ook aan de perfecte organisatie en begeleiding. De route was veilig, uitdagend, afwisselend en schitterend om te fietsen met hele goede faciliteiten. Grote dank ook aan al onze sponsoren voor dit mooie goede doel. Enreach bedankt voor haar support en (financiële) ondersteuning en relaties, vrienden en familie bedankt voor alle support. We gaan zeker nog een keer zo’n mooie uitdaging aan, maar eerste even bijkomen….

Namens Cycling Team Eazit

Stephan van Schagen, Pim Tamis, Patrick Kranendonk, Henk van Gestel, Ton Vernooij en Edwin van Buren

Succesvolle cyberaanval Nederlandse leger door nalatigheid

Gisteren kwam naar buiten dat Chinese hackers toegang hebben gekregen tot computersystemen van het Nederlandse leger. Ondanks dat er geen belangrij…

(Microsoft)Teams Versterken: Cloud Telefonie Integratie voor Maximale Efficiëntie

In de steeds veranderende wereld van informatietechnologie is het voor IT-besluitvormers en ondernemers van cruciaal belang om tools te selecteren …

Eerlijk over Bellen met Microsoft Team: Een Overzicht voor Ondernemers

De revolutie in zakelijke communicatie is niet te missen, vooral met de opkomst van Microsoft Teams Telefonie. Wij krijgen steeds meer vragen over …