Een efficiënte (online) werkplek begint met voldoende bandbreedte

De afgelopen jaren zijn de fysieke servers bij het mkb ingeruild voor online oplossingen. Veel bedrijfsapplicaties kunnen bij de leveranciers als online dienst worden afgenomen, zoals online boekhoudprogramma’s. Werkplekken worden steeds digitaler ingericht en verschuiven langzaam maar zeker naar de cloud. Een voordeel van de migratie naar de cloud is dat werknemers vanaf elke werkplek met een werkende internetverbinding toegang kunnen krijgen tot de bedrijfsapplicaties. Veel gebruikers ervaren bij deze nieuwe manier van werken echter dat applicaties trager laden dan normaal. Herkent u zich hierin? Met het vergroten van de bandbreedte is deze traagheid in de meeste gevallen te verhelpen. Hieronder leest u waarom en hoe dit gerealiseerd kan worden.

Onvoldoende bandbreedte zorgt voor vertragingen

Voor optimaal gebruik van clouddiensten is het belangrijk om te checken hoeveel bandbreedte er beschikbaar is voor het bedrijf en welke applicaties er gebruikt (gaan) worden. De bandbreedte is de hoeveelheid data die via een internetverbinding kan worden verstuurd en ontvangen. Het schetst de kaders voor het aantal applicaties dat onderbrekingsvrij op een bedrijfsnetwerk kan draaien.

E-mailverkeer, Microsoft 365-applicaties, VoIP telefonie en diverse andere clouddiensten doen allemaal beroep op de bandbreedte van het bedrijf. Zodra meerdere medewerkers op hetzelfde moment van deze clouddiensten gebruikmaken, wordt de bandbreedte evenredig belast. Bij een wat groter personeelsbestand raakt de bandbreedtelimiet al snel in zicht, met traag internet tot gevolg. Dit levert de nodige frustraties en werkvertraging op.

Wat kost het úw bedrijf wanneer personeel niet goed kan werken of beperkt bereikbaar is vanwege een gebrekkige verbinding?

Overigens wordt niet elke vertraging door internetverbindingen veroorzaakt. Cloudapplicaties die met caching werken, laden daadwerkelijk iets trager.

Manieren om uw bedrijfscontinuïteit te vergroten

Een goede connectiviteit is cruciaal voor soepele werkprocessen. Er zijn verschillende manieren om uw bandbreedte– en daarmee uw bedrijfscontinuïteit – te verhogen:

  • Glasvezel. Met snelheden tot 10 Gigabit per seconde voor zowel downloaden als uploaden, staat vrijwel niets uw online werkplek nog in de weg. Zakelijk Glasvezel van Eazit is ideaal voor het bundelen van internettoepassingen, zoals VoIP telefonie, online back-ups en werken op afstand. Bent u benieuwd of er ook Zakelijk Glasvezel op uw locatie beschikbaar is? Ontdek de mogelijkheden al binnen één minuut via onze Postcodecheck;
  • LTE 4G Zakelijk Internet. Is Zakelijk Glasvezel niet mogelijk omdat uw kantoor zich in een buitengebied bevindt? Of heeft u glasvezel aangevraagd, maar moet de realisatie nog plaatsvinden? Met LTE 4G Zakelijk Internet kunt u ook in die omstandigheden rekenen op snel en betrouwbaar internet;
  • Prioriteren of scheiden van bedrijfskritisch internetverkeer. Maakt u gebruik van VoIP telefonie? Of bent u als winkelier afhankelijk van goedwerkende pinsystemen? Dan wilt u natuurlijk niet dat uw overige online bedrijfstoepassingen ten koste gaan van de gesprekskwaliteit of het betalingsverkeer. Voorkom hinder door desktop-, spraak- en betalingsverkeer te prioriteren via SD-WAN of zelfs compleet van elkaar te scheiden via afzonderlijke verbindingen.

Zakelijk internet volgens de modernste standaarden

Zakelijk Internet van Eazit is snel en betrouwbaar internet volgens de modernste standaarden en hoogste bandbreedtes. Met onze oplossingen kunt u vertrouwen op optimale beschikbaarheid van uw online werkplekken. Benieuwd naar de mogelijkheden op uw locatie? Doe nu de postcodecheck.

Succesvolle cyberaanval Nederlandse leger door nalatigheid

Gisteren kwam naar buiten dat Chinese hackers toegang hebben gekregen tot computersystemen van het Nederlandse leger. Ondanks dat er geen belangrij…

(Microsoft)Teams Versterken: Cloud Telefonie Integratie voor Maximale Efficiëntie

In de steeds veranderende wereld van informatietechnologie is het voor IT-besluitvormers en ondernemers van cruciaal belang om tools te selecteren …

Eerlijk over Bellen met Microsoft Team: Een Overzicht voor Ondernemers

De revolutie in zakelijke communicatie is niet te missen, vooral met de opkomst van Microsoft Teams Telefonie. Wij krijgen steeds meer vragen over …