Enreach voegt geavanceerde conversational AI toe aan portfolio met overname van Botsquad

Almere/Dortmund, 3 november 2020 – Enreach versterkt haar productaanbod met de overname van het Nederlandse Botsquad, een pionier in conversational Artificial Intelligence (AI). Deze toevoeging aan het portfolio van de snelgroeiende Europese unified communications-groep brengt geavanceerde en toegankelijke chatbot-opties naar Enreach partners en klanten in heel Europa.

Conversational AI in voice-diensten
De technologie van Botsquad wordt geïntegreerd in het volledige Enreach-portfolio, met directe verbeteringen aan de contactcenteroplossing van de groep. Naast tekstgebaseerde chat investeert Enreach, gesteund door investeringsmaatschappij Waterland, in de verdere ontwikkeling van de technologie van Botsquad om conversational AI ook te integreren in voice-diensten.

Een complete oplossing
De oprichters van Botsquad hebben een sterke positie opgebouwd in de snelgroeiende markt van conversational AI met hun brede omnichannel chatbot-oplossingen voor een breed scala aan organisaties. Met Enreach is deze conversational AI-ervaring nu beschikbaar als complete oplossing voor het mkb. Met het Botsquad-platform kunnen partners en klanten snel geavanceerde systemen bouwen op basis van vooraf geconfigureerde componenten. Dit kan via een eenvoudig online model dat gebaseerd is op de open Bubbelscript-programmeertaal van het bedrijf.

Stijn Nijhuis, CEO van Enreach: “Botsquad heeft een hoge benchmark neergezet in de markt van conversational AI op het gebied van performance en bruikbaarheid. Het bedrijf past perfect in onze buy-and-build-strategie om Europees marktleider te worden op het gebied van unified communications. De technologie van Botsquad is zeer geavanceerd, maar toch eenvoudig te implementeren en betaalbaar. Daarnaast levert het een betere gebruikerservaring dan de concurrentie en is het een solide basis voor het grotere potentieel dat voice-AI biedt.”
Het Botsquad-team heeft meer dan twintig jaar ervaring in conversational AI voor chat, voice en applicaties. De state-of-the-art technologie van Botsquad biedt een solide basis voor verdere toepassingen op het gebied van conversational AI, van slimme Interactive Voice Response (IVR’s) tot chatgebaseerde klantenservice. Voorafgaand aan de overname werkten Botsquad en Enreach al samen om conversational AI te leveren aan een gezamenlijke klant.
Anne Bakker, co-founder van Botsquad, voegt toe: “Deze overname stelt ons in staat samen te werken met Enreach en een aanzienlijk marktpotentieel te ontsluiten in Europa, waar zowel bestaande als nieuwe klanten binnen de groep van kunnen profiteren. Ons geavanceerde conversational AI-platform en de go-to-market-kracht van Enreach is een winnende combinatie.”
Voice en meer
Enreach integreert de technologie van Botsquad in haar bestaande cloud PBX- en cloud contactcenter-producten, waardoor klanten direct eenvoudig toegang krijgen tot geavanceerde, flexibele chatbot-opties. Als volgende stap zullen de ontwikkelteams van Botsquad en Enreach samenwerken aan aanvullende voice AI-mogelijkheden die verdere kansen creëren voor partners en klanten. Zo kunnen traditionele, op cijfers gebaseerde IVR-systemen worden geüpgraded zodat klanten veel realistischer en flexibeler gesprekken kunnen voeren, in plaats van cijfers in te toetsen of gelimiteerd te zijn tot een beperkt aantal opties voor spraakherkenning. Andere voorbeelden van conversational AI-voordelen zijn: betere after-agent kwaliteitssurveys, intelligente voicemail, auto-attendance en stemgebaseerde boekingsoplossingen. Integratie van geavanceerde conversational AI in het gehele Enreach-portfolio biedt ook bredere kansen in verticale markten, zoals zorg, retail, transport en reizen.

Succesvolle cyberaanval Nederlandse leger door nalatigheid

Gisteren kwam naar buiten dat Chinese hackers toegang hebben gekregen tot computersystemen van het Nederlandse leger. Ondanks dat er geen belangrij…

(Microsoft)Teams Versterken: Cloud Telefonie Integratie voor Maximale Efficiëntie

In de steeds veranderende wereld van informatietechnologie is het voor IT-besluitvormers en ondernemers van cruciaal belang om tools te selecteren …

Eerlijk over Bellen met Microsoft Team: Een Overzicht voor Ondernemers

De revolutie in zakelijke communicatie is niet te missen, vooral met de opkomst van Microsoft Teams Telefonie. Wij krijgen steeds meer vragen over …