Esmero neemt
shared webhosting-activiteiten van Eazit over

Eazit draagt zijn shared webhosting-portfolio en activiteiten over aan Esmero, een bedrijf gespecialiseerd in onder meer domein- en webhosting. De private hosting-activiteiten blijven bij Eazit, en zijn dus geen onderdeel van de acquisitie door Esmero.

Onder meer AS Hosting, Wat Snel, DoeMee, Netnation en Flexservers komen in het beheer van Esmero. Het bedrijf heeft als doel een end-to-end-integratie aan te bieden aan organisaties die websites bij hen afnemen, en zich zo met de overname verder te specialiseren in shared webhosting. Organisaties kunnen met hun vragen en verzoeken bij Esmero terecht, waarop zij consultancy leveren en ondersteuning bieden op de uitvoering.

Door de overname worden klanten overgezet van de infrastructuur van Eazit op de infrastructuur van Esmero. Een proces dat ongeveer een half jaar duurt, en waar klanten volgens beide partijen niks van merken. Uiteindelijk kunnen de klanten na de overname van een betere service genieten. Eazit, onderdeel van Enreach holding en gespecialiseerd in onder andere mobiele telefonie, ICT, internet en VoIP, doet afstand van het shared webhosting-portfolio om zich meer te kunnen richten op de core business van het bedrijf. Met de overname versterkt Esmero zijn core business.

Professionaliseringsslag

“We merken dat bedrijven vaak zoekende zijn naar wat ze precies willen met hun website”, vertelt Tom Franssen, mede-eigenaar van Esmero. “Wij ontzorgen hen daarin en willen het baken van licht zijn in hun zoektocht door proactief onze expertise aan te bieden – voor onze huidige en toekomstige klanten. Met de overname van het shared webhosting-portfolio van Eazit kunnen we ons verder specialiseren op alle facetten van webhosting, terwijl onze klanten van een nog betere service kunnen genieten.”

Edwin van Buren, CEO bij Eazit, vult aan: “We waren op zoek naar een partij aan wie we onze shared webhosting-activiteiten konden overdragen, om ons meer te kunnen focussen op de core business. Uit onze gesprekken met Esmero bleek vrijwel direct dat het een bedrijf is die hun klanten uiterst serieus neemt, en een hoog serviceniveau biedt, zoals wij dat ook doen. We zijn daarom blij dat we onze shared webhosting-klanten over mogen dragen aan een gerenommeerde partij als Esmero.”

De overname is per 1 januari 2021 van kracht.

Over Esmero

Esmero is een jong en dynamisch bedrijf dat onder meer betrouwbare web-, email- en domeinhostingdiensten levert voor het MKB en de particulier. Het bedrijf is opgericht in 2019 en is gevestigd in Eindhoven. Esmero biedt ondersteuning op design, uitvoering en SEO-vlak en levert bovendien de nodige consultancy waar nodig is, waardoor de focus vooral ligt op de end-to-end-integratie. Door de jarenlange ervaring van het gedreven personeel wordt ervoor gezorgd dat u in goede handen bent.

Voor meer informatie, ga naar www.esmero.nl

Eerlijk over Bellen met Microsoft Team: Een Overzicht voor Ondernemers

De revolutie in zakelijke communicatie is niet te missen, vooral met de opkomst van Microsoft Teams Telefonie. Wij krijgen steeds meer vragen over …

Wachtwoordbeleid binnen jouw organisatie: tips en tricks voor een effectief en veilig wachtwoord management

In een wereld waarin digitale beveiliging steeds essentiëler wordt, staat een solide wachtwoordbeleid centraal voor elke organisatie. Desondanks wo…

De belangrijke rol van redundante verbindingen en netwerkbeheer bij zakelijk internet

In de huidige zakelijke omgeving is een sterke internetverbinding niet alleen noodzakelijk voor de dagelijkse werkprocessen, maar ook essentieel vo…