On-hold marketing als verkoopinstrument

Tijd is kostbaar. Klanten die een organisatie bellen, willen graag snel worden geholpen en daarbij niet het gevoel hebben dat ze onnodig lang in de wacht staan. Met de juiste on-hold marketing strategie profiteert u van een win-win-situatie. U laat klanten zien hen serieus te nemen en benut direct uw eigen tijd goed. 

Wat is on-hold marketing?

On-hold marketing is de invulling van de tijd dat een klant aan de telefoon wacht. Veel mensen denken daarbij direct aan wachtmuziek die op de zenuwen werkt of om de halve minuut de mededeling dat u zo spoedig mogelijk te woord wordt gestaan.

Maar goede on-hold marketing kan juist zorgen voor een hogere klanttevredenheid en zelfs helpen bij de verkoop van uw product of dienst. Gebruik dat in uw voordeel!

Waarom goede on-hold marketing werkt

De tijd dat bellers in de wacht staan, is beperkt. Maar het is wel een moment dat u de volle aandacht van de bellers heeft. Daarom is het des te belangrijker die tijd goed te benutten.

Goede on-hold marketing zorgt ervoor dat klanten…

  • … zich serieus genomen voelen;
  • … openstaan voor informatie;
  • … minder snel ophangen;
  • … positiever het gesprek ingaan.

Alleen al een professionele en prettig klinkende boodschap werkt in uw voordeel. Bovendien: wanneer klanten zich serieus genomen voelen en positiever het gesprek ingaan, zijn vragen of klachten gemakkelijker en prettiger te beantwoorden.

Gratis adverteren met on-hold marketing

Klanten die in de wacht staan, luisteren. Al is het maar om te horen of ze aan de beurt zijn. Die tijd kunt u gebruiken om uw organisatie te promoten. Voor nieuwe klanten is de eerste begroeting de eerste indruk die zij krijgen van uw organisatie, maar ook voor bestaande klanten werkt een hartelijk welkom positief. Het biedt tegelijk de mogelijkheid om in een korte zin aan te geven waar uw bedrijf voor staat.

Daarnaast kunt u de beller een extra reden geven om te blijven luisteren, waardoor u de aandacht van de beller vasthoudt. Het beste doet u dat met voor de klant relevante informatie, zoals speciale aanbiedingen en informatie over nieuwe diensten en/of producten. Tot slot kunt u klanten uitnodigen uw website of social media kanalen te bezoeken.

On-hold marketing van Eazit

On-hold marketing is slimmer en effectiever gebruikmaken van de wachttijd aan de telefoon. Bij Eazit geven we u graag advies en aanvullende informatie over hoe on-hold marketing voor u kan werken. Meer weten?

Succesvolle cyberaanval Nederlandse leger door nalatigheid

Gisteren kwam naar buiten dat Chinese hackers toegang hebben gekregen tot computersystemen van het Nederlandse leger. Ondanks dat er geen belangrij…

(Microsoft)Teams Versterken: Cloud Telefonie Integratie voor Maximale Efficiëntie

In de steeds veranderende wereld van informatietechnologie is het voor IT-besluitvormers en ondernemers van cruciaal belang om tools te selecteren …

Eerlijk over Bellen met Microsoft Team: Een Overzicht voor Ondernemers

De revolutie in zakelijke communicatie is niet te missen, vooral met de opkomst van Microsoft Teams Telefonie. Wij krijgen steeds meer vragen over …