Ondernemers opgelet:
stressvrij op vakantie met deze 4 tips

Met de vakantieperiode voor de deur breekt voor ondernemend Nederland een moment van ontspanning aan. Wilt u zorgeloos van uw vakantie genieten? Met deze tips voor en door ondernemers voorkomt u verrassingen tijdens uw reis en kunt u vooruitblikken op een soepele en rustige opstart.

1. Communiceer duidelijke openings- en bereikbaarheidstijden

Voorkom dat klanten onverhoopt voor een dichte deur staan, omdat op de website of in de bedrijfsvermelding op Google stond dat het kantoor geopend was. Veel bedrijven hanteren in de zomerperiode aangepaste openings- en bereikbaarheidstijden. Is dit ook bij u het geval? Vergeet hier dan niet over te communiceren.

  • Binnen uw Google My Business-omgeving past u in een handomdraai uw openingstijden aan. U kunt de beschikbaarheid van uw services zelf specificeren. Bijvoorbeeld of uw kantoor geopend is voor fysiek bezoek, of gesloten maar wel telefonisch bereikbaar. Hier leest u hoe u dat instelt.
  • Maakt u gebruik van een bedrijfstelefooncentrale? Pas het welkomstbericht van het algemene nummer aan op de aangepaste bereikbaarheidstijden, zodat bellers weten waar ze aan toe zijn. Bent u klant van ons en kunt u hier hulp bij gebruiken? Neem in dat geval contact op met onze supportdesk via support@eazit.nl of 088-355 00 70.

2. Download streaming content direct op uw device

Tijdens de autorit naar de vakantiebestemming gaan gebruikers vaak snel door hun MB’s heen, in het bijzonder wanneer er kinderen in het spel zijn. Een groot deel van het verbruik is echter thuis al op te vangen. Zo kunt u content van bekende video- en muziekstreamingdiensten zoals NetflixYouTube en Spotify offline bekijken of beluisteren door deze voorafgaand aan de reis op uw mobiele telefoon of tablet te downloaden. Zelfs wanneer u Google Maps gebruikt als navigatie voor onderweg, kunt u kaarten en routes voor vertrek al downloaden.

Andere manieren om uw dataverbruik zoveel mogelijk te beperken:

  • Zet automatisch updaten/synchroniseren van apps uit. Dit verbruikt (ongemerkt) veel data en is in de meeste gevallen niet essentieel;
  • Selecteer ‘mobiele weergave’ als standaardoptie in de browser van uw mobiele apparaat. Het laden van websites gaat op deze manier sneller en kost minder internetdata.

3. Pas op met openbare WiFi-hotspots

Pas op met het gebruik van openbare WiFi-netwerken op uw vakantieadres of in de lokale bistro. Voer op openbare, onbeveiligde netwerken nooit persoonlijke gegevens en/of vertrouwelijke bedrijfsinformatie in, zoals inlognamen, wachtwoorden en bankgegevens, in verband met mogelijke cybercrime. Gebruik voor dit doel altijd uw eigen, beveiligde mobiele (VPN-)verbinding.

4. Voorkom hoge bel- en internetkosten buiten de EU

Gaat u op reis naar een ander EU-land? Dan belt, sms’t en internet u in het land van bestemming tegen dezelfde kosten als in Nederland. Gaat u buiten de EU op vakantie? Houd er dan rekening mee dat de kosten voor mobielgebruik in deze landen meestal boven op de kosten van je bestaande abonnement komen. De kosten hiervoor kunnen hoog uitvallen. Met de World Data Pack add-on van Eazit bent u ook in het laatste scenario verzekerd van een laag datatarief. Informeer naar de mogelijkheden en tarieven via sales@eazit.nl of bel naar 088-355 00 60.

(Uit)gerust op vakantie

Onbezorgd op vakantie gaan begint bij goed advies. Wilt u meer informatie over bovenstaande tips of heeft u aanvullende vragen? Eazit helpt u (ook voor en tijdens uw vakantie) graag vooruit.

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT MET ONS OP

Laat de voorpret maar beginnen.

Succesvolle cyberaanval Nederlandse leger door nalatigheid

Gisteren kwam naar buiten dat Chinese hackers toegang hebben gekregen tot computersystemen van het Nederlandse leger. Ondanks dat er geen belangrij…

(Microsoft)Teams Versterken: Cloud Telefonie Integratie voor Maximale Efficiëntie

In de steeds veranderende wereld van informatietechnologie is het voor IT-besluitvormers en ondernemers van cruciaal belang om tools te selecteren …

Eerlijk over Bellen met Microsoft Team: Een Overzicht voor Ondernemers

De revolutie in zakelijke communicatie is niet te missen, vooral met de opkomst van Microsoft Teams Telefonie. Wij krijgen steeds meer vragen over …