Op vakantie? Zorg dat uw mobiele internet instellingen juist staan!

APN (internet) instellingen

Om gebruik te kunnen maken van data op een mobiele telefoon is het van belang dat een gebruiker de juiste instellingen in het toestel zet.

De juiste instellingen voor mobiele data zijn “internet.mvno.mobi” met gebruikersnaam “mvno” en wachtwoord “mvno“. Het kan noodzakelijk zijn om deze instelling een keer in Nederland én een keer in het buitenland te doen vanwege de IMSI swap op de grens, waarbij het toestel soms automatisch de instellingen wist. Als de instellingen eenmaal in het buitenland goed zijn ingevoerd dan onthoudt het toestel deze gegevens automatisch.

Bill shock sms

Met de ingang van de Roam Like Home kunnen gebruikers in EU landen gebruik maken van data uit de bundel. Helaas is gebleken dat gebruikers in een EU land alsnog een Billshock sms kunnen ontvangen als zij over de € 50,- aan data verbruiken. Aan dit issue wordt gewerkt.

De gebruiker kan de billshock opheffen door ‘DATA AAN’ per sms te versturen naar 1200. Let wel op dat de blokkade na het versturen van dit bericht gedurende de gehele maand niet meer zal optreden. Dus ook niet als de gebruiker later in de maand buiten de EU data gaat gebruiken.

Dataroaming in de EU op Iphone iOS8 en iOS9

Iphones die werken op iOS8 en iOS9 hebben in het besturingssysteem een functie EU-internet. Dit staat onder de knop instellingen > Mobiel Netwerk > Mobiele data opties. Vaak staat deze optie standaard op AAN. Het toestel maakt dan gebruik van ‘Local Break Out internet’ van de lokale carrier, waardoor dataroaming niet functioneert. Apple heeft de functie ‘EU-internet’ verwijderd met de invoering van iOS 10 maar voor oudere versies dient dit nog handmatig aangepast te worden.

Zorg er dus voor dat de optie EU-internet uit staat of ga over op een hogere besturingsversie.

Hoeveel risico loopt mijn bedrijf op cybercrime?

Bij cybercrime denkt men vaak aan het hacken van websites of phishing mails voor het buitmaken van bankgegevens. Dit zijn inderdaad hardnekkige vor…

Wat voor internet gebruikt het mkb?

Bent u benieuwd hoe het is gesteld met het internetgebruik van het MKB in Nederland? En van welke internetsnelheden het MKB gebruikmaakt? Eazit doo…

Waarom kiezen voor zakelijk internet?

Waarom kiezen voor zakelijk internet terwijl veel internetaanbieders voor de particuliere markt vergelijkbare internetsnelheden bieden tegen vaak l…