Optimale bedrijfscontinuïteit met SD-WAN

Maakt u gebruik van meerdere internetverbindingen? SD-WAN zorgt ervoor dat de prestaties van uw applicaties onverminderd hoog blijven. Het principe achter SD-WAN is even simpel als doeltreffend: het geeft u de vrijheid netwerkverkeer te prioriteren zoals u dat voor ogen hebt. Met deze dynamische bandbreedte kunt u bedrijfskritische processen en real-time diensten zoals VoIP voorrang geven voor optimale bedrijfscontinuïteit.

Stabielere verbinding, betere performance

Veel bedrijven maken gebruik van een hoofdverbinding en een back-up-internetverbinding, al dan niet via een mobiel netwerk (4G/5G). Wanneer een verbinding wegvalt of vertraging heeft, wordt niet altijd automatisch overgeschakeld op de overige beschikbare verbindingen. Gebruikers ondervinden hier hinder van, met soms grote gevolgen voor de bedrijfsvoering; variërend van gebrekkige VoIP-communicatie tot niet-werkende pinsystemen.

Met SD-WAN (Software Defined – Wide Area Network) bent u dit scenario een stap voor. Hiermee kunt u namelijk een netwerkbeleid definiëren waarbij u zelf bepaalt welke prestatieniveaus worden gehanteerd voor elke verbinding. Wanneer een verbinding niet optimaal functioneert, wordt de snelste of de meest stabiele alternatieve internetverbinding geselecteerd om dit gemis op te vangen.

Ultieme flexibiliteit met SD-WAN

Met SD-WAN geniet u eveneens van de volgende voordelen:

  • U bent niet gebonden aan een vaste internet service provider of vast type internetverbinding. U houdt dus zelf 100% de regie over wat u afneemt. (Wist u dat u bij Eazit terechtkunt voor zakelijk internet? Via onze postcodecheck ontdekt u binnen enkele minuten welke verbindingen mogelijk zijn voor uw locatie.);
  • SD-WAN is inzetbaar voor veelgebruikte cloudapplicaties zoals Microsoft Teams, SharePoint en andere Microsoft 365-toepassingen. U kunt dus rekenen op ongehinderde data-uitwisseling en stoorvrije vergadersessies;
  • SD-WAN is ook interessant wanneer er meerdere bedrijfsvestigingen zijn, veel wordt thuisgewerkt of medewerkers geregeld onderweg zijn. Heeft de ene locatie of medewerker tijdelijk meer bandbreedte nodig dan de andere? SD-WAN zorgt voor een optimale verdeling op basis van de actuele behoefte;
  • SD-WAN biedt de mogelijkheid het gehele netwerk te beheren vanaf één centraal punt. Zo heeft u altijd inzicht in het internetverbruik en is in een oogopslag duidelijk of op- of afschalen gewenst is.

Veiliger werken met geïntegreerde Firewall-oplossing

Bedrijven hebben naast een snel netwerk ook een veilig netwerk nodig om succesvol te kunnen werken. De Secure SD-WAN-oplossingen van Fortinet, leverancier van netwerkapparatuur voor het vereenvoudigen en beveiligen van ICT-infrastructuren, geven hier gehoor aan. De FortiGate hardware firewalls van Fortinet zijn namelijk de enige firewalls in de markt met een geïntegreerde Secure SD-WAN functionaliteit.

Gartner schaart de firewall– en SD-WAN-functionaliteit van Fortinet in het absolute topsegment. Het onderzoeksbureau spreekt van een gebruikerservaring van wereldklasse. Daarnaast wordt FortiGate geroemd om zijn lage total-cost-of-ownership en goede netwerkbeveiliging.

SD-WAN via Eazit

Spreken de mogelijkheden van SD-WAN in combinatie met de hardware van Fortinet u aan? Wilt u een passend advies voor uw specifieke bedrijfssituatie? Als Fortinet partner helpen wij u graag verder. Neem voor meer informatie contact op via advies@eazit.nl of 088-355 00 60.