Videoconferencing alleen is niet voldoende
om afstanden te overbruggen

De coronapandemie heeft samenwerken voorgoed veranderd. Het is een katalysator geweest om teamwork sneller, slimmer en innovatiever in te richten. Niet langer vormen meetings op locatie een vereiste voor effectief samenwerken. Videoconferencing maakt het makkelijker dan ooit om in contact te komen met collega’s en klanten. Het is een belangrijk middel om afstanden te overbruggen, dat zeker, maar niet de enige.

Videoconferencing versnelt en vereenvoudigt veel werkprocessen…

In het begin van de pandemie was videoconferencing vooral een manier om het aantal reisbewegingen te beperken (in verband met de virusverspreiding), maar daar kwamen al snel andere voordelen bij:

  • Eenvoudiger samenwerken met collega’s op afstand bij het opleveren van projecten en diensten;
  • Meer effectieve werktijd door de reductie van zakelijke reistijd;
  • Efficiëntere werving en selectie met kandidaten;
  • Gemakkelijker, sneller en voordeliger (ad hoc) vergaderingen en meetings opstarten met collega’s en klanten op afstand.

… maar alleen video is niet genoeg

Videoconferencing maakt interactie op afstand menselijker en zorgt voor meer focus tijdens gesprekken. In de huidige wereld is alleen video echter niet meer voldoende om afstanden te overbruggen. Om het gemak van samenwerken op locatie na te bootsen, is het minstens zo belangrijk om in real-time…

  • … scherminhoud te kunnen delen;
  • … presentaties of live demonstraties bij te kunnen wonen of te geven;
  • … bestanden met collega’s en/of klanten te kunnen delen;
  • … samen te kunnen werken in dezelfde documenten.

Microsoft 365 bundelt veelgebruikte bedrijfsapplicaties

Microsoft 365 is op de hierboven genoemde doelen ingericht. Het combineert videoconferencing met cloud-based versies van veelgebruikte bedrijfsapplicaties, waaronder PowerPoint en SharePoint. Meetings organiseren, samenwerken, data opslaan en bestanden uitwisselen wordt zo een fluitje van een cent. Als Microsoft 365 expertsGold Partner én gecertificeerde Cloud Solution Provider informeren we u graag over de vele mogelijkheden van Microsoft 365 (of Office 365, wanneer u alleen Office-diensten nodig heeft).

Meer inzicht dankzij cloud-telefoonsysteem

Ook onze VoIP-telefoontoestellen zijn gericht op het bevorderen van samenwerken op afstand. Zo geven onze systemen inzicht in de beschikbaarheid van collega’s voor een betere routering bij klantvragen en/of interne afstemming. Ook kunnen eerdere hulpvragen van klanten worden getoond zodra een koppeling met uw CRM-systeem wordt gemaakt.

Communicatie-oplossingen die wérken

Ervaar zelf hoe onze communicatie-oplossingen samenwerken op afstand bevorderen. Meer weten? Plan een afspraak om de mogelijkheden voor uw bedrijf te bespreken.

Wachtwoordbeleid binnen jouw organisatie: tips en tricks voor een effectief en veilig wachtwoord management

In een wereld waarin digitale beveiliging steeds essentiëler wordt, staat een solide wachtwoordbeleid centraal voor elke organisatie. Desondanks wo…

De belangrijke rol van redundante verbindingen en netwerkbeheer bij zakelijk internet

In de huidige zakelijke omgeving is een sterke internetverbinding niet alleen noodzakelijk voor de dagelijkse werkprocessen, maar ook essentieel vo…

Eerlijk over glasvezel: Waar moet jij op letten?

In de huidige zakenwereld is een betrouwbare en snelle internetverbinding essentieel voor elk bedrijf. Met de opkomst van allerlei soorten glasveze…