Eerlijk over Bellen met Microsoft Team: Een Overzicht voor Ondernemers

De revolutie in zakelijke communicatie is niet te missen, vooral met de opkomst van Microsoft Teams Telefonie. Wij krijgen steeds meer vragen over hoe bellen via Microsoft Teams nou werkt en via deze blog willen u daar graag meer over vertellen. Voor ondernemers verkennen we drie cruciale opties: Direct Routing, Volledig Beheer door Microsoft en Operator Connect. Begrijp de voor- en nadelen van elk systeem en ontdek welke naadloos aansluit op uw bedrijfsbehoeften. Of u nu net begint of een doorgewinterde ondernemer bent, deze deep-dive helpt u de optimale communicatieoplossing te kiezen en het maximale uit Microsoft Teams te halen. Verhoog de efficiëntie en verbeter de samenwerking binnen uw bedrijf!

Direct routing: een deep-dive

Direct Routing stelde organisaties in staat hun telefonie te integreren met Microsoft Teams. Een gecertificeerde Session Border Controller (SBC) fungeerde als de verbindende schakel tussen de gekozen provider en de Teams-omgeving. Echter, deze aanpak vereiste diepgaande technische kennis en het beheer van de SBC, wat organisaties voor uitdagingen plaatste, vooral bij moves, adds, en changes.

  Bijkomende aandachtspunten van direct routing:

  1. Technische complexiteit: Configuratie, onderhoud en integratie van de SBC vereisten gespecialiseerde technische vaardigheden, wat niet voor alle organisaties haalbaar was.
  2. Beperkte controle bij veranderingen: Bij aanpassingen, zoals het toevoegen of verplaatsen van gebruikers, ervoeren organisaties beperkingen in de controle.
  3. PowerShell-afhankelijkheid: Het configureren van Direct Routing vereiste vaak PowerShell-scripts, wat als complex en tijdrovend werd beschouwd, en voor sommigen als ouderwets.

  Volledig beheer door Microsoft: een andere benadering

  Aan de andere kant bood Microsoft een optie waarbij zij de volledige verantwoordelijkheid namen voor de telefonie-infrastructuur van Teams. Dit vereenvoudigde het beheer voor organisaties aanzienlijk, maar ging gepaard met minder controle over specifieke aanpassingen en configuraties.

  aandachtspunten van volledig beheer door Microsoft bij moves, adds, en changes:

  1. Beperkte aanpassingsmogelijkheden: Organisaties hadden minder vrijheid bij het maken van specifieke aanpassingen of configuraties volgens hun unieke behoeften.
  2. Afhankelijkheid van Microsoft-updates: Veranderingen in de telefonie-infrastructuur waren vaak gekoppeld aan Microsoft-updates, wat soms vertragend kon werken voor organisaties die snel wijzigingen nodig hadden.

  De kracht van operator connect: een revolutie in teams telefonie

  Met de opkomst van Microsoft Operator Connect heeft de wereld van Teams Telefonie een cruciale evolutie doorgemaakt. Deze innovatieve benadering heeft de complexiteit van eerdere opties overtroffen en biedt organisaties een naadloze, geïntegreerde ervaring. Hier zijn de specifieke krachten van Operator Connect:

  Met de opkomst van Microsoft Operator Connect heeft de wereld van Teams Telefonie een cruciale evolutie doorgemaakt. Deze innovatieve benadering heeft de complexiteit van eerdere opties overtroffen en biedt organisaties een naadloze, geïntegreerde ervaring. Hier zijn de specifieke krachten van Operator Connect:

  1. Eenvoudige configuratie binnen Teams Omgeving: Operator Connect onderscheidt zich door de vereenvoudigde configuratie binnen de Teams-omgeving. Klanten kunnen met slechts een paar klikken cruciale telefonie-instellingen beheren, zonder afhankelijk te zijn van externe apparaten of ingewikkelde scripts.
  2. Gebruiksvriendelijkheid voor klanten: Klanten hebben de kracht in handen dankzij de intuïtieve gebruikersinterface. Ze kunnen moeiteloos groepen maken, keuzemenu’s toevoegen, nummers toewijzen en andere essentiële configuraties beheren, waardoor ze snel kunnen inspelen op veranderende behoeften.
  3. Naadloze integratie tussen infrastructuur en Teams: Operator Connect biedt niet alleen gebruiksvriendelijkheid, maar ook diepgaande integratie met Microsoft Teams. Operators stemmen naadloos hun telefoonnetwerk af op Teams, waardoor een vlekkeloze communicatie-ervaring ontstaat.
  4. Activatie door de operator: De operator neemt de verantwoordelijkheid voor het activeren van de koppeling tussen het telefonienetwerk en Microsoft Teams. Dit vermindert de last voor organisaties, omdat ze kunnen vertrouwen op de expertise van de operator.
  5. Schaalbaarheid en flexibiliteit: Operator Connect biedt een schaalbare en flexibele oplossing, waardoor organisaties eenvoudig kunnen op- of afschalen zonder zich zorgen te maken over technische complexiteit.

  Kenmerken

  Direct routing

  Volledig beheer door Microsoft

  Operator connect

  Technische complexiteit

  Configuratie, onderhoud en integratie van de SBC vereisten gespecialiseerde technische vaardigheden.

  Vereenvoudigde configuratie binnen Teams-omgeving zonder externe SBC.

  Combineert eenvoudige configuratie met geavanceerde functionaliteit, minimaliseert technische complexiteit.

  Controle bij veranderingen

  Beperkte controle bij aanpassingen, zoals toevoegen of verplaatsen van gebruikers.

  Volledige controle met eenvoudige aanpassingen binnen Teams.

  Flexibele controle zonder technische beperkingen, moeiteloze aanpassingen.

  PowerShell-afhankelijkheid

  Configuratie vereiste vaak PowerShell-scripts, wat als complex en tijdrovend werd ervaren.

  Onafhankelijke configuratie zonder afhankelijkheid van PowerShell-scripts.

  Aanpassingsmogelijkheden

  Beperkte vrijheid bij het maken van specifieke aanpassingen of configuraties.

  Minder vrijheid bij het maken van specifieke aanpassingen.

  Flexibele aanpassingen binnen Teams-omgeving volgens unieke behoeften.

  Afhankelijkheid van updates

  Veranderingen waren gekoppeld aan Microsoft-updates, wat vertragend kon werken.

  Veranderingen waren gekoppeld aan Microsoft-updates.

  Onafhankelijke configuratie en snelle aanpassingen zonder wachten op updates.

  Conclusie: het nieuwe tijdperk van zakelijke communicatie

  Terwijl Direct Routing en Volledig Beheer door Microsoft beide waardevolle opties waren, heeft Operator Connect de weg vrijgemaakt voor een geavanceerdere, gebruiksvriendelijke benadering van Teams Telefonie. Organisaties kunnen nu genieten van de voordelen van geïntegreerde communicatie zonder de complexiteit en beperkingen die voorheen bestonden. Het is een nieuw tijdperk voor zakelijke communicatie, en het begint met het begrijpen van waar we vandaan komen.

  Weten wat we voor u kunnen doen? Neem dan snel contact met ons op via advies@eazit.nl of bel naar 088-3550060!

  Succesvolle cyberaanval Nederlandse leger door nalatigheid

  Gisteren kwam naar buiten dat Chinese hackers toegang hebben gekregen tot computersystemen van het Nederlandse leger. Ondanks dat er geen belangrij…

  (Microsoft)Teams Versterken: Cloud Telefonie Integratie voor Maximale Efficiëntie

  In de steeds veranderende wereld van informatietechnologie is het voor IT-besluitvormers en ondernemers van cruciaal belang om tools te selecteren …

  Eerlijk over Bellen met Microsoft Team: Een Overzicht voor Ondernemers

  De revolutie in zakelijke communicatie is niet te missen, vooral met de opkomst van Microsoft Teams Telefonie. Wij krijgen steeds meer vragen over …