Coligo MEETINGS: Introductie van ’Stickers’ & ‘Active speaker’ – geven een nieuwe dimensie aan video vergaderen

Coligo MEETINGS wordt in augustus verbeterd door de toevoeging van een tweetal nieuwe functies: ‘Stickers’ en ‘Active Speaker’. Voortbouwend op het succes van Coligo MEETINGS, en op basis van feedback van gebruikers is video vergaderen nu nog makkelijker, leuker en effectiever.

‘Stickers’
‘Stickers’ is een relatief eenvoudig en bekend concept, maar biedt krachtige middelen aan gebruikers. ‘Stickers’ is een verzameling pictogrammen die al vaak worden gebruikt om meningen en emoties succesvol over te brengen in andere digitale communicatieoplossingen. Dus waarom zou je deze directe manier van communiceren ook niet meenemen naar digitale video vergaderingen?

Video vergaderen 2.0
‘Stickers’ voegt een andere dimensie toe aan de vergaderervaring. Voordelen zijn onder meer het interactiever, leuker en eenvoudiger maken van vergaderingen. Daarnaast zorgt ‘Stickers’ ervoor dat meer mensen bijdragen aan een vergadering (in plaats van alleen de hoofdsprekers) en maakt het makkelijker om informatie en nuances over te brengen. Met ‘Stickers’ is het nabootsen van non-verbale signalen beter mogelijk en daarmee wordt een vergadering een stuk persoonlijker en leuker!

Een ander voordeel is minder vermoeidheid tijdens het vergaderen. Bij fysieke vergaderingen gaat de aandacht van mensen in verschillende richtingen: ze kijken naar elkaar, naar hun laptop of kladblok en de (fysieke) vergaderkamer. Ze staan ​​misschien op om meer koffie te halen of nemen een korte pauze. ‘Stickers’ helpen die meer natuurlijke en interactieve manier van vergaderen te stimuleren.

Het is ook makkelijker voor de voorzitter om op deze manier bij te houden wie iets wil communiceren, ten opzichte van de chat of gezichten van deelnemers te monitoren. Het navigatiemenu van ‘Stickers’ is eenvoudig te bedienen, en de emoticon-berichten van deelnemers zijn gemakkelijk te zien en worden ​​zeven seconden getoond, of kunnen worden vastgezet om langer zichtbaar te blijven.

Voorbeelden van ‘Stickers’:

  • Dringende vraag of behoefte om de vergadering te verlaten, maar vind je het moeilijk om in het gesprek in te breken? ‘Steek een hand op’;
  • Voorzitter stelt iedereen een oefening voor. Vraag hen om een ​​’vinkje’ vast te zetten wanneer ze de taak hebben voltooid;
  • Wil je instemmen met het voorgestelde punt? Kies ‘geen bezwaar’;
  • Voorzitter wilt de gastspreker het woord geven? Klik op het pictogram ‘geen discussie’;
  • Voorzitter wilt deelnemers laten inchecken bij sommige acties? Gebruik de ‘check / no check’ ‘Stickers’ om te reageren.

Naast een standaardpakket met ‘Stickers’ dat wordt geïntroduceerd in Coligo MEETINGS, volgt er een reeks aanvullende pakketten specifiek voor populaire methodologieën, waaronder Agile, Scrum en Holacracy.

Active speaker
Met ‘Active speaker’ is de actieve spreker groter dan de videobeelden van andere deelnemers. Het wisselen tussen actieve sprekers helpt deelnemers ook visueel betrokken te houden.

Waar zijn we nog meer mee bezig?
Naast ‘Stickers’ en ‘Active speaker’ lanceren we binnenkort de functie ‘Presence’; een functie om je routering van inkomende gesprekken in te stellen als je in een Coligo MEETINGS sessie zit. Bijvoorbeeld alle inkomende gesprekken (dus ook eventueel mobiel) doorschakelen naar je voicemail als je in een Coligo MEETINGS zit.
Super handig, want zo word je zelf maar ook je deelnemers in de vergadering niet meer afgeleid door verstorende ringtones. We houden je op de hoogte over de vorderingen hiervan!

Voortbouwen op het trackrecord van Coligo MEETINGS
Deze nieuwe functies zijn de meest actuele in een voortdurende reeks innovaties die worden toegevoegd aan Coligo MEETINGS.

Toegankelijk via elke webbrowser – het is niet nodig om extra software te downloaden (dankzij Web RTC). Slechts met één link breng je gebruikers naar een vergadering, zonder ingewikkelde aanmeldprocedures. Gemaakt met het oog op mobiliteit, is Coligo MEETINGS ook gemakkelijk toegankelijk vanaf tablets en smartphones, zonder dat er een app hoeft te worden geïnstalleerd.

Coligo MEETINGS is direct klaar voor gebruik en vereist door de intuïtieve manier van werken geen training. Het is flexibel en vergaderingen kunnen worden aangepast aan de voorkeuren van elk bedrijf, elke vergadering of organisator. Videoweergaven van maximaal 25 personen worden ondersteund. Daarnaast zijn er tal van andere functies: zoals een wachtkamer, opnemen en afspelen van videovergaderingen, verschillende weergaveopties en meerdere bedieningselementen voor de voorzitter. Gegevens blijven in Europa, om de zorgen weg te nemen die gebruikers hebben over mogelijke inbreuk op de privacywetgeving.

Meer informatie?
Meer informatie over hoe Coligo MEETINGS neem dan contact op advies@eazit.nl

Succesvolle cyberaanval Nederlandse leger door nalatigheid

Gisteren kwam naar buiten dat Chinese hackers toegang hebben gekregen tot computersystemen van het Nederlandse leger. Ondanks dat er geen belangrij…

(Microsoft)Teams Versterken: Cloud Telefonie Integratie voor Maximale Efficiëntie

In de steeds veranderende wereld van informatietechnologie is het voor IT-besluitvormers en ondernemers van cruciaal belang om tools te selecteren …

Eerlijk over Bellen met Microsoft Team: Een Overzicht voor Ondernemers

De revolutie in zakelijke communicatie is niet te missen, vooral met de opkomst van Microsoft Teams Telefonie. Wij krijgen steeds meer vragen over …