4 toepassingen van
Microsoft Teams waar u (vermoedelijk) nog niet van afwist

Het gebruik van Microsoft Teams is in de afgelopen periode van verplicht thuiswerken in een enorme stroomversnelling geraakt. Nu blijkt dat veel bedrijven hun werknemers de mogelijkheid willen bieden om ook na de coronabeperkingen (gedeeltelijk) thuis te werken, zal Microsoft Teams ook in de toekomst een centrale rol blijven spelen. De meeste gebruikers zijn bekend met de chatapplicatie en videoconferencing functionaliteit. Maar er zijn nog tal van andere Microsoft Teams-toepassingen die minder bekendheid genieten, terwijl deze van grote meerwaarde kunnen zijn voor uw bedrijf. We delen er vier.

1. Breakout rooms

Wanneer brainstormsessies tot de (dagelijkse) praktijk horen, zoals bij de Agile/Scrum werkmethodiek, is de breakout rooms functionaliteit van Microsoft Teams een zeer interessante toevoeging. Dit geeft organisatoren de mogelijkheid om virtuele vergaderingen op te breken in kleinere groepen voor meerdere (thema)sessies. Zo kunnen verschillende agendapunten tegelijk worden behandeld op een zeer tijd-efficiënte manier.

Ook voor interne trainingsdoeleinden met een kleinschalig karakter zijn breakout rooms interessant, bijvoorbeeld tijdens het werken aan interactieve teamopdrachten.

2. Webinars

Nog een voorbeeld van een ‘verborgen functie’ in Microsoft Teams is het organiseren van webinars. Microsoft noemt deze functionaliteit ‘live gebeurtenissen‘. Deze zijn op te zetten voor zowel intern als extern publiek. Ideaal voor workshops en overige vormen van digitale kennisoverdracht waarbij u een grote groep tegelijk wilt bedienen.

Ook handig: nadat het webinar is beëindigd, krijgt u een rapportage met details van de deelnemers, een overzicht van de gestelde vragen en antwoorden en een link naar de opname van het webinar.

3. Microsoft Viva-integratie

Bij digitaal werken kan het uitdagend zijn om de kernwaarden van je organisatie op een effectieve manier over te dragen, zeker op nieuwe medewerkers. Microsoft Viva, dat in april dit jaar is gelanceerd voor desktop, vergroot de interne verbondenheid. Deze applicatie bundelt op overzichtelijke wijze kennis, inzichten, leerprocessen en resources, zoals personeelshandboeken, procesomschrijvingen en stappenplannen. Microsoft Viva is volledig te integreren in uw Microsoft Teams-omgeving. Uw medewerkers hebben hierdoor altijd direct een kennisbank ter beschikking die zij autonoom kunnen raadplegen.

4. Direct in- en uitbellen via Microsoft Teams

Wist u dat u binnen Microsoft Teams ook kunt in- en uitbellen? Met de TeamsVoice365 add-on kunt u telefoonoproepen plaatsen en ontvangen, gesprekken intern en extern doorverbinden en oproepen in de wacht zetten. Uw Microsoft Teams-omgeving krijgt hiermee diverse telefooncentralefunctionaliteiten en wordt een alles-in-één platform voor al uw zakelijke communicatie. Meer over de voordelen van TeamsVoice365 leest u hier.

Microsoft Teams ingericht zoals u dat wilt

Of uw medewerkers nu thuiswerken of plaatsnemen op kantoor, Microsoft Teams biedt bijzonder veel opties voor het inrichten van een gebruiksvriendelijk werkplekportaal. Dat alle belangrijke functionaliteiten en applicaties zijn ondergebracht in één en hetzelfde platform, werkt buitengewoon efficiënt.

Wilt u weten hoe u het meeste uit uw Microsoft Teams-omgeving haalt? Eazit adviseert u graag.

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT MET ONS OP

Succesvolle cyberaanval Nederlandse leger door nalatigheid

Gisteren kwam naar buiten dat Chinese hackers toegang hebben gekregen tot computersystemen van het Nederlandse leger. Ondanks dat er geen belangrij…

(Microsoft)Teams Versterken: Cloud Telefonie Integratie voor Maximale Efficiëntie

In de steeds veranderende wereld van informatietechnologie is het voor IT-besluitvormers en ondernemers van cruciaal belang om tools te selecteren …

Eerlijk over Bellen met Microsoft Team: Een Overzicht voor Ondernemers

De revolutie in zakelijke communicatie is niet te missen, vooral met de opkomst van Microsoft Teams Telefonie. Wij krijgen steeds meer vragen over …