Eazit neemt IT-, internet-, telefonie- en netwerkdiensten van Prewest over

Eazit neemt twee takken van ICT- & telecom-bedrijf Prewest over, namelijk de ICT-diensten en de services op het gebied van telecom, internet en TV. Met de overname breidt Eazit, specialist in telefonie, ICT, internet en netwerk, zijn portfolio en geografisch bereik verder uit en wordt de focus op service excellence in de dienstverlening aan klanten vergroot. De securitytak van Prewest is geen onderdeel van de acquisitie.

De overname van deze twee takken van Prewest, dat de afgelopen jaren hard groeide, is volledig in lijn met de strategie van Eazit om het product- en dienstenportfolio op technisch gebied uit te breiden en een sterke, kenmerkende klantervaring te blijven bieden. Hierbij wordt gestreefd om service excellence nog meer onderdeel te maken van de cultuur bij Eazit. Prewest is daarnaast al bekend met de producten van Eazit (onderdeel van Enreach), en leverde tevens platformsoftware aan hun klanten van onder meer Voiceworks – een ander bedrijf binnen de Europese unified communications groep.

Stapsgewijze integratie

De zevenhonderd klanten van Prewest worden in de komende maanden stapsgewijs geïntegreerd in de bedrijfsvoering van Eazit, zodat zij zo snel en soepel mogelijk van het product- en dienstenaanbod van Eazit gebruik kunnen maken. Het doel is om per 1 september alle huidige ICT- & telecomklanten van Prewest onder de dienstverlening van Eazit te hebben ondergebracht. De securitytak van Prewest blijft ongewijzigd en gaat onder eigen naam verder onder leiding van mede-eigenaar Luuk Jan Boverhof. Er zijn geen financiële details bij de overname bekendgemaakt.

“Met het toevoegen van Prewest zetten wij een belangrijke strategische stap die in lijn is met onze groeistrategie”, vertelt Edwin van Buren, CEO Eazit. “Daarnaast heeft Prewest – net als Eazit – klantgerichtheid en service excellence hoog in het vaandel staan. Klanten van Prewest en Eazit kunnen nu nog meer profiteren van een breder product- en dienstenaanbod en optimale service. We kijken ernaar uit om het professionele team van Prewest te verwelkomen.”

“We zijn trots dat we met de ICT- & telecomtak onderdeel worden van Eazit, een belangrijke speler in de ICT- & telecommarkt”, vertelt Jacco Westerink, mede-eigenaar van Prewest. “We hebben in de afgelopen jaren iets moois neergezet, en we zijn enorm verheugd dit nu verder te kunnen uitbouwen door nog meer diensten te kunnen bieden aan onze klanten en nog beter in te kunnen spelen op de ontwikkelingen binnen de markt.”

Meer informatie over deze overname?

Eerlijk over Bellen met Microsoft Team: Een Overzicht voor Ondernemers

De revolutie in zakelijke communicatie is niet te missen, vooral met de opkomst van Microsoft Teams Telefonie. Wij krijgen steeds meer vragen over …

Wachtwoordbeleid binnen jouw organisatie: tips en tricks voor een effectief en veilig wachtwoord management

In een wereld waarin digitale beveiliging steeds essentiëler wordt, staat een solide wachtwoordbeleid centraal voor elke organisatie. Desondanks wo…

De belangrijke rol van redundante verbindingen en netwerkbeheer bij zakelijk internet

In de huidige zakelijke omgeving is een sterke internetverbinding niet alleen noodzakelijk voor de dagelijkse werkprocessen, maar ook essentieel vo…